Björn Fotograf

Foto/Video
Bjorn Fotograf

Om oss

Som femåring fick jag min första kamera, en Kodak Instamatic.

Jag älskade den. På mitt första jobb som elmontör fanns ett dammigt fotolabb, där lärde jag mig själv. Intresset växte och jag bytte jobb till ett snabblabb på Södermalm. Jag studerade fotoböcker som Avancerad svartvitteknik och fotograferade en rulle film varje lunch.

Med Gula Sidorna uppslagen på bildbyråer hittade jag sedan Charlie Papa Bildbyrå och Fotograf Reijo Rüster. ”Du har ju bildsinne pojk!”, sa Reijo och under kommande år Jobbade jag med Reijo. Böcker som Selma på Mårbacka och Det antika marina Grekland växte fram. Jag fick egna fotouppdrag både i och utanför studion och sålde bilder genom bildbyrån. Almanackor, vykort, telefonkatalogen, tidningar och nästan att jag fick en bild som frimärke (men bara nästan).

Jag fick sedan jobb på ett proffsfotolabb, Prolabbet. Där framkallade jag och kopierade. Jag matades med bilder och jobbade med Stockholms proffsfotografer. Sedan fick jag jobb som Bildredaktör på en ny digital bildbyrå med femhundra fotografer anslutna. Tekniken var inte mogen och inkomsterna dröjde för företaget. För att få in pengar fick jag ändra kurs och jobba med teknik. Fotografin blev en bisyssla till 2010 när denna webbplats föddes och vips ramlade en massa roliga uppdag in!

Dela på:

Kontakta oss

Björn Fotograf Långholmsgatan 5, 117 33 Stockholm

Reklam banner? 📈

Vill du också synas med egen reklam banner?

Visa din verksamhets egna banner genom att kontakta oss idag. Klicka här för att komma till vårt kontaktformulär, vi hörs snart!

Vi använder kakor (och liknande tekniker) på vår webbplats för att förbättra upplevelsen för dig. Vi använder de även för att se över hur vår webbplats används. Läs mer om våra kakor här. Genom att acceptera godkänner du användandet av våra kakor.