Utforksa Stockholms Matvärld

7A-Strandvägen-rum-317-pl-3.-Detalj-13-1024x683

Upptäck stadens nyaste och bästa restauranger, matkulturen i vår stad blomstrar och nya resturanger poppar upp överallt. Oavsett om du är ute efter gourmetmiddaggar, trendiga bistroer eller unika matupplevelser, finns det något för alla smaker. Vi på Evenemanget guidar dig till några av de hetaste restauranger och kulinariska destinationerna du inte får missa.

Något för alla

Stockholm är känt för sin dynamiska och mångsidiga matscen som erbjuder något för alla smaker. Ovasett om du är ute efter en lyxig fine dining-upplevelse eller en avslappnad middag på en charmig bistro så har huvudstaden allt att erbjuda.

För finsmakare

Frantzen fick sin tredje Michelinstjärna 2018 och blev därmed först med det i Sverige. Restaurangen ligger i ett renoverat town house mitt i city och middagsgäster byter våning längs med måltidens gång.

Restaurang AIRA har en meny av typiskt nordiska smaker och ingredienser som serveras i vacker miljö ute på Djurgården. Grundaren och chefskocken Tommy Myllymäki hade ambitionerna att göra AIRA till en restaurang värd en omväg, något han lyckats med då den fick sin andra stjärna 2023.

Restaurang Ekstedt Kändiskocken Niklas Ekstedt hade en vision om att restaurangen, som bär hans namn, skulle vara en plats där mat tillreds på traditionella sätt över en öppen eld. Hans vision belönades med en stjärna 2013.

Vegetariskt & Veganskt

Stockholm har även ett stort utbud av vegetariska och veganska restauranger. Växthuset i Södermalm, Ling Long i Östermalm och Hermans i slussen är tre av de mest populära alternativen för dem som vill njuta av hållbar och hälsosam mat.

Ovasett vad du är sugen på så garanterar Stockholms restauranger en oförglömlig kulinarisk resa.

Dela artikeln:

Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp

Reklam banner? 📈

Vill du också synas med egen reklam banner?

Visa din verksamhets egna banner genom att kontakta oss idag. Klicka här för att komma till vårt kontaktformulär, vi hörs snart!

Vi använder kakor (och liknande tekniker) på vår webbplats för att förbättra upplevelsen för dig. Vi använder de även för att se över hur vår webbplats används. Läs mer om våra kakor här. Genom att acceptera godkänner du användandet av våra kakor.