Stockholm Ghost Walk

Erbjuder aktiviteten Matupplevelse och ..
Upplevelse
Stockholm
Inomhus

Om oss

Idén om Stockholm Ghost Walk Company föddes när två vänner var på semester utomlands. Ju mer de lärde sig om andra platser, desto mer insåg de hur lite de kände till om deras egen historia, kultur och härkomst.

– Fördjupade i historiska texter och forntida myter började vi snabbt inse att vår lilla stad hade mycket mer att avslöja än vad ögat kunde se. Vi introducerade dessa berättelser för våra vänner som blev lika fascinerade som oss av att lära sig av sin egen historia.

Vi var överens om att vi alltid kände oss som turister på våra egna resor. Vi varken såg eller lärde oss något annorlunda än andra turister. Vi skapade därför en tur olik någon annan. Vi utforskar sånt som reseböcker missar; myterna, legenderna, sägnerna. Fenomenen resebyråerna undviker; medeltida avrättningar, hemsökta hotell, skugglika hemligheter. Vi insåg snabbt att detta är vad historien verkligen är gjord av.

Följ med Stockholm spök- och historietur i en och en halv timme av historia och mystik. Utforska de mörka gatorna och gränderna som utgör de äldsta delarna av Sveriges huvudstad, Stockholms Gamla Stan.

 

Vi samlas för vandring på Järntorget 84 i Gamla Stan, Mosebacke torg 7 på Södermalm och på Riddarholmen samlas vi på Birger Jarls Torg (vid statyn)

Dela på:

Kontakta oss

Tyska Brinken 13
Vardagar: 10:00 - 23.00
Helger: 10:00 - 23:00

Reklam banner? 📈

Vill du också synas med egen reklam banner?

Visa din verksamhets egna banner genom att kontakta oss idag. Klicka här för att komma till vårt kontaktformulär, vi hörs snart!

Vi använder kakor (och liknande tekniker) på vår webbplats för att förbättra upplevelsen för dig. Vi använder de även för att se över hur vår webbplats används. Läs mer om våra kakor här. Genom att acceptera godkänner du användandet av våra kakor.